image
Sursa foto: BBC

Un program de testare în masă va începe în Liverpool: Boris Johnson speră să fie soluția de ieșire din lockdown

Oraşul Liverpool va beneficia de un program de testare în masă şi rapidă a rezidenţilor pentru coronavirus, care, dacă va avea succes, ar putea fi extins şi în alte regiuni pentru a contribui la ieşirea din lockdown, marcând astfel o premieră în Anglia, a anunţat marţi guvernul britanic.

Începând de vineri, celor aproximativ 500.000 de locuitori ai oraşului Liverpool, situat în nordul Angliei, dar şi persoanelor care lucrează în oraş, le vor fi propuse teste standard şi rapide de depistare a noului coronavirus, indiferent dacă prezintă sau nu simptome.

Aproximativ 2.000 de militari vor fi mobilizaţi pentru a organiza această campanie uriaşă, care va începe la o zi după perioada de izolare de patru săptămâni impusă în Anglia, anunţată sâmbăta trecută de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Locuitorii din Liverpool, unul dintre cele mai afectate oraşe britanice de al doilea val al pandemiei de coronavirus, vor putea beneficia de diverse tipuri de teste de depistare, inclusiv unul deosebit de rapid, care oferă rezultate în decurs de o oră, fără a mai fi nevoie de analize de laborator.

„Aceste teste vor ajuta la identificarea miilor de persoane din oraş care nu prezintă simptome, dar care pot să contamineze alte persoane fără să o ştie. În funcţie de succesul lor din Liverpool, vom încerca să distribuim milioane de astfel de teste noi şi rapide până la Crăciun şi să oferim comunităţilor locale mijloacele necesare pentru a le folosi cu scopul de a reduce transmiterea virală în regiunile lor”, a declarat Boris Johnson într-un comunicat.

„Ne aflăm încă abia la început, dar acest tip de test are potenţialul să devină o nouă armă puternică în lupta noastră împotriva COVID-19”, a adăugat politicianul conservator, criticat pentru strategia sa împotriva pandemiei de COVID-19 şi presat de aleşii locali să definească o cale concretă care să permită ieşirea din lockdown.

Marea Britanie este cea mai îndoliată ţară din Europa după declanşarea pandemiei de COVID-19, raportând aproape 47.000 de decese. Peste 1 milion de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în această ţară.

Guvernul de la Londra, al cărui program de testare şi monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19 este foarte criticat, a anunţat că şi-a atins obiectivul de 500.000 de teste efectuate în fiecare zi.

sursa: digi24.ro

Noutăţile partenerilor

comentarii: