image
Sursa foto: psnews.ro

Poliția oferă detalii despre reținerea lui Cristian Rizea: „Autoritățile au demarat procedura de extrădare”

Poliția din Republica Moldova oferă detalii despre reținerea lui Cristian Rizea. Potrivit poliției, astăzi, în jurul orei 16:15, în municipiul Chișinău a fost reținut cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi, de către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP. Autoritățile au demarat procedura de extrădare.

Acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

„Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România”, informează poliția printr-un comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: