Ilan Șor ar fi cel căruia îi furnizau informații cei patru foști polițiști, reținuți pentru filaj ilegal. Ce nume răsunătoare mai figurează în dosar

Fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, dar și Petru Bîrcă, fost adjunct la Administrația Națională a Penitenciarelor, ar fi vizați în dosarul instrumentat de SPIA și PCCOCS, în care patru ex-polițiști au fost reținuți, pentru filare și interceptare ilegală a doi procurori anticorupție, care investigau frauda bancară, scrie deschide.md, cu referire la surse apropiate anchete.

Foto: UNIMEDIA

Cei patru polițiști ar fi activat în cadrul serviciilor speciale de investigații, dar și în sistemul penitenciar. Aceștia sunt suspectați că ar fi întreprins, în mod ilegal, acțiuni de urmărie a doi procurori anticorupție, care investighează frauda bancare, fiind cooptați pentru servicii de securitate ale unui important figurant în dosarul fraudei bancare.

Sursele jurnaliștilor de la decshide.md susțin că cei patru ar fi filat și mai mulți angajați ai Comisiei Electorale Centrale, dar și pe unii politicieni.

Totodată, oamenii legii au stabilit că aceștia ar fi activat la comanda fostului viceministru al MAI, Veaceslav Ceban, dar și a verișorului său, Petru Bîrcă, iar ulterior cei doi transmiteau informațiile lui Ilan Șor, vizat în dosarul cu privire la frauda bancară.

Ceban și Bîrcă nu au fost reținuți de oamenii legii, pentru că în data de 29 octombrie cei doi au reușit să fugă din țară, iar acum s-ar afla în România.

Procuratura a anunțat astăzi despre reținerea a patru foști-polițiști, în baza unei plângeri depusă de doi procurori, care au observat că sunt filați. Fiind audiați, aceștia au recunoscut filarea, filmarea și înregistrarea procurorilor, menționând că au acționat la indicație, în scopul identificării unor eventuale vulnerabilități în viața privată a oamenilor legii, pentru ulterioara lor discreditare, menită să le afecteze reputația și a-i împiedica să-și exercite atribuțiile funcționale.


Pub