Igor Dodon cere investigarea penală a liderilor PAS, care au numit „separatiști” alegătorii din stânga Nistrului și le-au blocat accesul la vot: Astfel de „naziști” au provocat conflictul din `90

Șeful statului Igor Dodon cere organelor de drept să investigheze din punct de vedere penal declarațiile și acțiunile unor lideri ai Partidului Acțiune și Solidaritate din ziua alegerilor prezidențiale. Demnitarul a făcut referire la declarațiile deputatului PAS, Igor Grosu, care i-a numit pe alegătorii din stânga Nistrului „separatiști” și a blocat traseul de la Varnița, din zona de securitate, pentru ca aceștia să nu ajungă la secția de votare.

Foto: Captură

„Nu trebuie de împărțit cetățenii Republicii Moldova după naționalitate și nu trebuie numiți separatiști cetățenii noștri care trăiesc în regiunea transnistreană și în Găgăuzia, așa cum face Maia Sandu și membrii partidului său. Noi am văzut acest lucru acum două zile.

Cu astfel de declarații, Maia Sandu poate provoca în țară un nou conflict, așa cum s-a întâmplat la începutul anilor `90. Tot erau asemenea naziști, care făceau așa declarații.

Eu cer Procuraturii să intenteze dosar penal, dacă este necesar, pe numele celor care au blocat cetățenii Republicii Moldova, care au vrut să voteze la alegerile prezidențiale, inclusiv pe numele deputatului din Parlament. Este un precedent foarte periculos.

Imaginați-vă că vin oameni, care nu sunt de acord cu preferințele alegătorilor dintr-un sat din Moldova și le blochează secțiile de votare? Ce va fi?

Trebuie deschise dosare penale, așa cum s-a întâmplat 10-15 ani în urmă, când așa-numitele autorități transnistrene au blocat procesul de votare. De ce acum nu se deschid dosare penale?”, a declarat Igor Dodon, la un briefing de presă, la care a lansat mai multe acuzații grave la adresa liderei PAS, Maia Sandu.

La rândul său, PAS a comentat că prin declarațiile sale de astăzi, „Igor Dodon a arătat în direct cine a creat toate știrile false din Moldova, din ultimii 4 ani și cine este principalul vinovat de instigare la ură în țara noastră.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a menționat pentru UNIMEDIA că incidentele din ziua alegerilor sunt investigate de către Inspectoratul de Poliție Tighina.

În ziua scrutinului din 1 noiembrie, drumul spre secțiile de votare deschise la Varnița pentru locuitorii regiunii transnistrene a fost blocat de către automobilul deputatului PAS, Igor Grosu, care i-a numit pe aceștia „separatiști”, ce nu trebuie să voteze pentru că o fac „pentru remunerații financiare”. După mai multe ore de scandal, traseul a fost deblocat.


Pub