Ultimă oră! Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău. Autoritățile au demarat procedura de extrădare

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol al IGP.

Foto: adevărul.ro

Ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în mun.Chișinău au fost reținut cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi.

„Acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României”, spune poliția.

Oamenii legii au menționat că astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Amintim că în această dimineață, șeful statului Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Cristian Rizea a venit cu o recție mai târziu.

„Dragi români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a retrage în mod abuziv cetațenia Republicii Moldova. Mă voi lupta în instanță aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, a menționat acesta.


Pub