Treisprezece ţări renunţă la Campionatele Europene de la Kiev de gimnastică ritmică din cauza Covid-19

Treisprezece țări, printre care Spania și Rusia, au renunțat să participe la Campionatele Europene de gimastică ritmică, care urmau să se desfășoare la Kiev în perioada 26-29 noiembrie, informează agenția EFE.

Foto: fityourtable.it

Măsurile de prevenire împotriva Covid-19, restricțiile de călătorie internaționale, pierderea statutului de calificare al acestei competiții pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și, în cazul Rusiei, relațiile tensionate cu Ucraina au dus la reducerea listei federaţiilor participante la 27, dintre cele 50 care formează Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), scrie Agerpres.

După Rusia, care și-a anunțat absența în luna august, țările care inițial erau înscrise și în final nu vor participa sunt: Armenia, Austria, Cipru, Danemarca, Spania, Finlanda, Georgia, Germania, Norvegia, Polonia, San Marino și Slovacia.

În cazul Spaniei, federația prezidată de Jesus Carballo a informat că va urma „indicaţiile autorităţilor sanitare" şi va evita călătoriile care „nu sunt strict necesare". De asemenea, Spania nu va participa nici la Campionatele Europene de gimnastică artistică din decembrie de la Mersin (Turcia).

Competiția de gimnastică ritmică suferă o devalorizare serioasă prin absența sportivilor ruși, care au câștigat neîntrerupt titlul continental individual începând din 1998 și la ansamblu diin 2001.


Pub