Educaţia pentru media în şcoală: MECC și Academia Deutsche Welle au semnat un memorandum de colaborare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat astăzi Memorandumul de parteneriat cu Academia Deutsche Welle (DW Akademie) privind continuarea proiectului de promovare a educației pentru media.

Foto: Simbol: aylmerexpress.com

Memorandumul stipulează colaborarea dintre MECC și DW Akademie în vederea promovării educației pentru media ca disciplină opțională în sistemul de învățământ, precum și crearea unui mediu de susținere pentru școli, care intenționează să introducă acest curs opțional.

Documentul prevede furnizarea de materiale didactice; consolidarea capacităților profesorilor, managerilor școlari și formatorilor de edicație pentru media; monitorizarea școlilor în care se predă disciplina opțională precum și sprijinirea implementării educației pentru media prin activitățile extracurriculare.

În acest context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a declarat că studierea media în școli este un pas important pentru a cultiva tinerei generații abilități de a se informa corect și critic.

Primul Memorandum de colaborare dintre MECC și Deutsche Welle Akademie a fost semnat în anul 2017. În perioada 2019-2020 au fost organizate cursuri de instruire privind predarea disciplinei opționale pentru 126 de cadre didactice.

Educația media este predată opțional în 67 de instituții de învățământ pentru 2723 de elevi.


Pub