Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu: „Igor Dodon a ajuns…

Candu: „Igor Dodon a ajuns președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și a echipei Partidului Democrat”

Liderul formațiunii PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a venit cu o reacție la declarațiile făcute astăzi, 3 noiembrie, de către candidatul independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon la adresa liderei Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu. Printre altele, Candu a declarat că în anul 2016 Dodon a devenit președinte cu ajutorul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Actualul președinte (încă) ne-a povestit astăzi că a luptat împotriva regimului lui Plahotniuc și, de fapt, aceasta este cea mai mare realizare a lui. Igor Nicolaevici, dumneata ai ajuns președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și a echipei PDM. Dar o învinuiești pe contracandidata ta Maia Sandu că a fost în regim și că a lucrat pentru el? Dumneata luai «kulioace» cu bani și ai fost susținut inclusiv de Plahotniuc. Din declarațiile tale am înțeles că primeai câte 700-800 de mii de euro pe lună pentru întreținerea partidului. Vorbești că ai luptat împotriva unui regim? Tu, care ai trăit cumva din el, mai mult, cu ajutorul acestui regim ai devenit președinte”, a declarat Candu.

Marți dimineață, Dodon a lansat o serie de atacuri, în cadrul unei conferințe de presă, la adresa contracandidatei sale din turul doi al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu.

Dodon și-a atribuit victorie la prezidențiale „în interiorul țării” și le-a cerut oamenilor să se întrebe ce „va fi cu achitarea pensiilor și salariilor dacă câștigă unul sau alt candidat funcția de președinte”.

Dodon a acuzat că dacă Maia Sandu va câștiga alegerile „va lua exemplu de la țările UE și va închide total țara pe o perioadă de 2-3 luni”, din cauza pandemiei COVID-19.

Acesta mai acuză că Sandu va fi cea care va face ca țară să stea „cu mâna întinsă la UE pentru următoarea doză de credit”.

„Eu nu voi permite să închinăm țara rușilor sau europenilor”, a mai spus Dodon acuzând că Sandu vrea unirea Republicii Moldova cu România.

Dodon s-a identificat și cu un porumbel și le-a cerut oamenilor să nu-l schimbe.

„Nu schimbați porumbelul din mână pe coțofana de pe gard”, s-a adresat Dodon alegătorilor.

Maia Sandu a declarat că Igor Dodon a arătat în direct cine a creat toate știrile false din Republica Moldova din ultimii 4 ani și cine este principalul vinovat de instigare la ură în țara noastră.