Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de renovare a trotuarelor pe str. Al. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni

   2007

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de renovare a trotuarelor de pe străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, sunt în desfășurare, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Ierusalim. Astfel, autoritățile administrației publice locale îndeamnă locuitorii capitalie să evite, în măsura posibilităților, traversarea zonelor unde este decapat asfaltul degradat și pavajul uzat.

În prezent, sunt executate lucrări de amenajare a trotuarelor pe următoarele tronsoane.

Strada Alexandr Pușkin:

  • Finalizarea aplicării pavajului la intersecția str. Al. Pușkin - str. Columna;
  • Pavaj decapat pe str. Al. Pușkin, partea stângă pe sensul de circulație, tronsonul cuprins între str. Alexandru cel Bun - str. Constantin Tănase;
  • str. Constantin Tănase intersecție cu bd. Grigore Vieru, partea dreaptă pe sensul de circulație, are loc instalarea pavajului nou;
  • Pregătirea lucrărilor pentru intervenție în perimetrul bd. Stefan cel Mare și Sfânt - str. Mitropolit Varlaam, partea dreaptă pe sensul de circulație.

Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni:

  • Pavaj decapat în perimetrul str. Constantin Tănase - str. Alexandru cel Bun (trotuarul din preajma fostului sediu al Procuraturii Generale), partea stângă pe sensul de circulație;
  • Pavaj decapat în fața ASEM, spațiu pentru depozitarea materialelor;
  • Pavaj și asfalt decapat pe tronsonul str. Columna - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt partea stângă pe sensul de circulație (Pentru pietoni a fost amenajat cale de acces pe carosabil).

De asemenea, pe mai multe sectoare de trotuare, angajații Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", desfășoară lucrări de amenajare a spațiilor verzi.

Primăria municipiului Chișinău solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create. Totodată, aceștia sunt îndemnaţi să respecte semnalizarea temporară sau să ocolească zonele respective.