19:40:40 20.04.2024
Stiri

Doi procurori anticorupție de la Chișinău care investighează frauda bancară, FILAȚI de către foști polițiști, la comanda unui figurant din dosar

Actualitate 03.11.2020 09:27 Vizualizări2099 Autor: Ziarul National
Doi procurori anticorupție de la Chișinău care investighează frauda bancară, FILAȚI de către foști polițiști, la comanda unui figurant din dosar


Patru foști angajați ai poliției au fost reținuți pentru filarea zilnică, timp de aproximativ o săptămână, a doi procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, responsabili de investigarea fraudei bancare.

Procuratura Generală susține că aceștia au fost cooptați pentru „serviciul de securitate al unui important figurant” în dosarul fraudei bancare, fără să spună despre cine anume este vorba.

Procurorii care au remarcat faptul că sunt urmăriți atât ei, cât și membrii familiilor lor și au scris plângeri, iar cei patru indivizi au fost reținuți de către angajați ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ai Serviciului Protecție Internă și Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne.

În cadrul audierilor, aceștia au recunoscut filarea, filmarea și înregistrarea procurorilor, „menționând că au acționat la indicație, în scopul identificării unor eventuale vulnerabilități în viața privată a oamenilor legii, pentru ulterioara lor discreditare, menită să le afecteze reputația și a-i împiedica să-și exercite atribuțiile funcționale”.

Procuratura precizează că, pe lângă imagini, înregistrări video și audio, aceștia întocmeau „veritabile rapoarte de filaj”, pe care le transmiteau comanditarului.

Cei patru au fost puși sub învinuire și plasați în arest la domiciliu pentru o lună.

Atacul asupra Procuraturii și încălcarea gravă a dreptului la viață privată a procurorilor sunt cercetate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că principalul beneficiar al fraudei bancare a fost Vladimir Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md