22:03:38 19.04.2024
Stiri

Atac TERORIST la Viena: Patru civili și un atacator au murit, iar cel puțin 15 persoane au fost rănite. Pur și simplu au ÎMPUȘCAT la întâmplate pe străzi

Actualitate 03.11.2020 10:20 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Atac TERORIST la Viena: Patru civili și un atacator au murit, iar cel puțin 15 persoane au fost rănite. Pur și simplu au ÎMPUȘCAT la întâmplate pe străzi Getty Images


Un atac terorist a avut loc, luni seară, la Viena, Austria. Mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a patru victime și anihilarea unui atacator. Pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni, deoarece la miezul nopții intra în vigoare carantina cu privire la coronavirus.

Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut până la această oră, cel care a și fost împuşcat mortal de poliţişti.

Șeful poliţiei din capitala austriacă a declarat marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă că seria de atacuri a fost comisă de cel puțin un „terorist islamist”, într-o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei. El a repetat apelurile ca localnicii să rămână marţi acasă.

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici.


„Avem de-a face cu un presupus atac terorist. Unul dintre teroriști ar putea fi eliminat. Mesajul se aplică în continuare: vă rugăm să rămâneți înăuntru. Suntem încă în lupta împotriva teroriștilor. Presupunem că sunt mai mulți autori puternic înarmați. Vă rog să rămâneți vigilenți. Dacă aveți informații, vă rugăm să nu le publicați, dar puneți-le la dispoziția poliției la http://upload.bmi.gv.at”, a scris pe Twitter ministrul de Intrne, Karl Nehammer.

Atacul terorist a fost pregătit „foarte profesionist”, a spus cancelarul Sebastian Kurz la televiziunea de stat. Atacatorii au fost, de asemenea, foarte bine înarmați, a adăugat el.

Cehia a anunțat că declanșează controale la frontiera cu Austria, după atacul de la Viena.

„Poliția controlează vehicule și pasageri la posturile de frontieră cu Austria, o măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena”, a anunțat poliția cehă pe Twitter.

Posturile TV din Austria au publicat imagini cu momentul în care un trecător este împușcat pe stradă de unul dintre terioriști.

Președintele austriac Alexander Van der Bellen s-a declarat „profund îngrijorat” de atacul terorist.

„Gândurile noastre se îndreaptă către victime, răniți și familiile lor. Ne vom apăra libertatea și democrația împreună și hotărâți, prin toate mijloacele", a scris el pe Twitter.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atactul terorist.

„Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist”, a scris Kurz pe Twitter.

„Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele, cu hotărâre”, a adăugat el.

Kurz a anunțat că guvernul federal a decis ca forțele armate vor prelua protecția proprietății în Viena, astfel încât poliția să se poată concentra pe deplin pentru a-i prinde pe teroriști.

Aatacul a avut loc pe strada pe care se află sinagoga principală a Vienei, dar aceasta nu era deschisă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md