17:49:20 19.04.2024
Stiri

AMENINȚĂRI // Dodon, ATACURI DURE la adresa Maiei Sandu: A prezentat „teze” pentru DEZBATERILE electorale și a recunoscut, involuntar, că a „fost la guvernare” pe timpul lui Plahotniuc

Actualitate 03.11.2020 11:29 Vizualizări1930 Autor: Ziarul National
AMENINȚĂRI // Dodon, ATACURI DURE la adresa Maiei Sandu: A prezentat „teze” pentru DEZBATERILE electorale și a recunoscut, involuntar, că a „fost la guvernare” pe timpul lui Plahotniuc


Candidatul „independent” Igor Dodon a lansat astăzi o serie de acuzații dure la adresa Maiei Sandu, care vor fi, de altfel, „tezele” sale pentru dezbaterile televizate din turul II al alegerilor prezidențiale. De asemenea, Dodon a amenințat cetățenii R. Moldova cu declanșarea unui „dezastru”, în cazul în care Maia Sandu va învinge pe 15 noiembrie.

„Întrevederile mele cu oamenii mi-au asigurat victoria în interiorul țării. Dar provocarea de acum e ce urmează mai departe. Ce vor obține cetățenii R. Moldova, dacă președinte al țării va fi Dodon sau Maia Sandu. Ce se va întâmpla în țară? Va fi stabilitate sau nu? Ce va fi cu achitarea pensiilor, salariilor, mai multe inițiative lansate. Răspunsul la aceste întrebări contează cel mai mult pentru a lua decizia corectă și decizia finală pentru 15 noiembrie. Problema nu este în numele celui care va fi președinte – Dodon sau Maia Sandu. Problema de bază a cetățenilor e ce va face acest președinte”, a spus astăzi Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Igor Dodon a recunoscut, fără să vrea și vizibil iritat, că în ultimii patru ani a fost la guvernare.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

„Cuiva nu-i place de Dodon pentru că a fost patru ani la guvernare sau patru ani în funcția de președinte, că a dat jos regimul lui Plahotniuc din care a făcut parte mulți ani Maia Sandu și acest lucru cetățenii nu trebuie să-l uite. Cuiva nu-i place de Maia Sandu că a închis aproape 200 de școli. Alegerile vor trece, dar problemele rămân. Rămâne pandemia, rămâne necesitatea de a face față crizei economice, crizei legate de secetă. Iar miza acestei campanii este cine dintre cei doi candidați, Dodon sau Maia Sandu, va putea ajuta cetățenii să treacă mai ușor, cu mai mici pierderi de aceste probleme și provocări. Cetățenii trebuie să aibă ocazia să evalueze perspectivele noastre ținând cont de posibilitățile fiecărui candidat”, a adăugat Dodon.

Citește și: Maia Sandu, DETALII despre „înțelegerile ASCUNSE” dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc: „Acum este atât de DISPERAT, că este gata să se întoarcă la Plahotniuc... Vorba aceasta cu „președintele – kuliok” o auzim peste tot”

Ulterior, Dodon s-a referit la zece puncte care vor fi abordate, la inițiativa sa, în turul II al alegerilor prezidențiale, toate reprezentând atacuri la adresa Maiei Sandu: „O să vă spun o vorbă de la noi: nu schimbați porumbelul din mână pe coțofana de pe gard (nu dați vrabia din mână pe cioara de pe gard - n.r.). Mesajul meu către cetățeni nu ține de platforma electorală, nu ține de promisiuni. Ceea ce propun eu cetățenilor e să analizeze ce se va întâmpla după 15 noiembrie”.

Dodon a mai adăugat că e de acord să aibă una sau două dezbateri electorale televizate cu Maia Sandu, însă pe „platforme neutre”.

„Am rugat staff-ul să ia legătura cu staff-ul dnei Sandu. Avem ce discuta, chiar foarte multe, să se pregătească”, a conchis Dodon.

De menționat că Igor Dodon a acumulat cu peste 47,7 de mii de voturi mai puțin de decât Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md