04:55:07 19.04.2024
Stiri

GĂSELNIȚĂ // Un primar din R. Moldova a divorțat FICTIV de soție pentru a putea lucra împreună la primărie: Acum riscă să rămână FĂRĂ funcție

Actualitate 03.11.2020 12:39 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
GĂSELNIȚĂ // Un primar din R. Moldova a divorțat FICTIV de soție pentru a putea lucra împreună la primărie: Acum riscă să rămână FĂRĂ funcție


A divorțat fictiv de soție pentru a o putea angaja la primăria pe care o conducea, iar peste doi ani s-au recăsătorit și continuă să activeze și astăzi împreună, împărțindu-și premii din bani publici în familie.

Este vorba despre Nicolae Rotaru, primarul comunei Ghiliceni din raionul Telenești, și de soția acestuia care activează în calitate de perceptor fiscal în cadrul aceleiași instituții, care riscă să rămână acum fără funcție și să nu mai poată ocupa fotolii publice timp de trei ani.

Rotaru a devenit primar în această localitate în anul 2011, iar în februarie 2014 divorța fictiv de soție, ca peste câteva luni, pe 8 mai, s-o angajeze pe aceasta la Primăria Ghiliceni.

Un control al Autorității Naționale de Integritate (ANI) arată că cei doi s-au recăsătorit peste doi ani, în martie 2016, iar de atunci și până în prezent primarul Rotaru a semnat peste 20 de acte care o vizau pe soția sa, inclusiv de acordare a tot felul de premii și suplimente financiare.

Inspectorii de interitate au stabilit că Nicolae Rotaru a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, pe care trebuia să-l declare, așa cum prevede legislația.

Primarul de Ghiliceni susține, însă, că „nu vede nicio situație reală a conflictului de interese” în cazul său.

ANI a sesizat Oficiul teritorial Orhei al Cancelariei de Stat în vederea inițierii procedurii de revocare a lui Nicolae Rotaru din funcția de primar al comunei Ghiliceni și a decis să-l decadă din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, Rotaru ar putea fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Nicolae Rotaru poate ataca în instanța de judecată, timp de 15 zile, decizia ANI emisă pe 19 octombrie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md