03:53:16 20.04.2024
Stiri

Usatîi vrea GARANȚII de la Maia Sandu că Parlamentul va fi dizolvat. „Juriștii PAS trebuie să prezinte soluții cum va fi dizolvat Parlamentul. Dacă R. Moldova scapă de KULIOK, avem nevoie de alt Legislativ”

Actualitate 03.11.2020 12:54 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Usatîi vrea GARANȚII de la Maia Sandu că Parlamentul va fi dizolvat. „Juriștii PAS trebuie să prezinte soluții cum va fi dizolvat Parlamentul. Dacă R. Moldova scapă de KULIOK, avem nevoie de alt Legislativ”


„Am avut o întrevedere de o oră și jumătate cu Maia Sandu. Mi-a spus că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu am auzit de la ea un mecanism clar cum pot fi declanșate aceste alegeri și cum dizolvăm actualul Parlament”, a declarat astăzi Renato Usatîi, după discuția de astăzi cu lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut cele mai multe voturi în turul întâi al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Potrivit lui Usatîi, în cadrul discuțiilor s-a ajuns la înțelegerea ca PAS să prezinte un plan de acțiuni pentru dizolvarea Parlamentului.

„Juruștii PAS îmi vor prezenta în câteva zile un plan, mecanism de dizolvare a Parlamentului. Dacă R. Moldova scapă de kuliok, avem nevoie de alt Legislativ. Altfel, președintele va fi blocat să-și îndeplinească angajamentele asumate în campanie. Eu am varianta mea de dizolvare a Parlamentului. Pe cetățeni nu-i interesează procedura, dar rezultatul. Ei mi-au spus că președintele nu va accepta premierul propus de majoritatea parlamentară și în așa fel vor fi provocate anticipate. Nu, așa nu merge. Dodon are planul unu, doi, trei...”, a precizat Usatîi.

În opinia primarului de Bălți, este nevoie de o mobilizare fără precedent pentru turul II, dar pentru aceasta cetățenii trebuie să aibă siguranță că acest Parlament va fi dizolvat.

„Sper că vom avea un proiect de la PAS. Da, Maia Sandu mi-a spus că alegătorii mei vor o schimbare... Așa este, dar oamenii vor rezultate concrete. Sunt ferm convins că se poate obținut o victorie împotriva corupției, kulioacelor și distrugerea schemelor doar dacă primul decret al viitorului președinte va fi despre dizolvarea Parlamentului”, a punctat Usatîi.

Întrevederea dintre cei doi a avut loc în incinta Digital Park, care îi aparține lui Alexandru Machedon.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md