11:05:38 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon ATACĂ din nou DIASPORA: „Da, noi le-am dat dreptul la vot, dar care vot trebuie să fie decisiv? Noi cei care locuim în această țară sau le dăm soarta celor care nu au fost de zeci de ani în R. Moldova și poate nu vor să vină”

Actualitate 03.11.2020 15:13 Vizualizări3017 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon ATACĂ din nou DIASPORA: „Da, noi le-am dat dreptul la vot, dar care vot trebuie să fie decisiv? Noi cei care locuim în această țară sau le dăm soarta celor care nu au fost de zeci de ani în R. Moldova și poate nu vor să vină”


Candidatul „independent” Igor Dodon a lansat astăzi un nou atac la adresa cetățenilor din diasporă, după ce peste 70% dintre aceștia au votat cu Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidențiale. Dodon a îndemnat cetățenii R. Moldova, care încă nu au plecat din republică, să nu-i lase pe semenii lor de peste hotare, printre care se numără și fratele său Alexandru, să le decidă soarta.

„Mă adresez tuturor cetățenilor din R. Moldova, celor din afara țării, dar în special celor care locuiesc în R. Moldova și nu au plecat din țară. Au rămas aici, cu toate problemele care sunt la noi în țară. Zilnic își duc copiii la grădiniță, așa cum îi duc eu, la școală, stau aici acasă, muncesc aici, locuiesc aici. Să ne gândim bine ce facem pe 15 noiembrie... Să ne mobilizăm masiv. Oare nu noi trebuie să decidem soarta acestei țări unde ne cresc copiii? Da, cei din diasporă tot sunt ai noștri, dar ei locuiesc acolo. Da, noi le-am dat dreptul la vot și e bine, lasă să voteze. Dar care vot trebuie să fie decisiv? Noi, cei care locuim în această țară, unde ne sunt copiii, unde construim drumuri, ridicăm economia sau să le dăm soarta celor care nu au fost de zeci de ani în R. Moldova și poate nu vor să vină....”, a spus astăzi Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Igor Dodon JIGNEȘTE moldovenii din DIASPORĂ pentru votul dat Maiei Sandu: „Este un electorat PARALEL, care e în disonanță cu preferințele populației majoritare de acasă”

După ce a făcut aceste afirmații la adresa diasporei, Dodon a promis să fie președintele tuturor.

„Trebuie să ne mobilizăm mult mai activ și sunt ferm convins că ne vom mobiliza. Eu cred în înțelepciunea poporului moldovenesc, așa cum a fost tot timpul, în cele mai grele provocări. Eu nu am de gând să împart cetățenii R. Moldova în buni sau răi, așa cum face Maia Sandu. Toți sunt cetățenii R. Moldova, indiferent de etnie, ideologie. Eu vă promit că am fost, sunt și voi fi președinte al tuturor. Vă mulțumesc, acest mesaj am vrut să-l acord”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este convins că pe Igor Dodon îl vor costa scump aceste declarații la adresa diasporei.

„Ceea ce a făcut el cu diaspora... S-a pus singur într-un sicriu, și-a pus capacul și chiar a bătut și cuiele, chiar dacă e incomod să facă asta. Încă două mișcări din acestea și o să iasă 250 de mii de oameni din diasporă în turul II și o să-l pedepsească foarte dur pe 15 noiembrie”, a punctat Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md