21:18:27 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Dodon CERE Procuraturii Generale să le deschidă DOSARE penale unor deputați din opoziție. „Mai erau din ăștia... am vrut să-i numesc urât... NAȚÂȘTI”

Actualitate 03.11.2020 16:58 Vizualizări2795 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon CERE Procuraturii Generale să le deschidă DOSARE penale unor deputați din opoziție. „Mai erau din ăștia... am vrut să-i numesc urât... NAȚÂȘTI”


Președintele Igor Dodon a atacat astăzi toată lumea, începând cu Maia Sandu, cetățenii din diaspora, dar și pe unii deputați care, în opinia sa, au îngrădit dreptul cetățenilor din Transnistria să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale. În acest sens, Dodon a cerut Procuraturii Generale să deschidă dosare penale pe numele combatanților și deputaților, care nu au admis transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la cele 42 de secții de vot, deschise pe malul drept.

Dodon s-a arătat deranjat de faptul că deputatul Igor Grosu l-a pus la respect pe legislatorul rus, Kazbek Taisaev, după ce acesta, în calitate de observator, și-a permis să dea indicații despre cum să se comporte deputații Parlamentului R. Moldova, dar și combatanții războiului de pe Nistru. Taisaev s-a implicat în situația de la Varnița, raionul Anenii Noi, unde veteranii de pe Nistru și deputatul Igor Grosu au încercat să stopeze transportul organizat al alegătorilor din Transnistria.

Citește și: VIDEO // Un deputat RUS, delegat în calitate de observator la alegerile prezidențiale, dă INDICAȚII deputaților și cetățenilor R. Moldova. Igor Grosu l-a pus la respect, iar Octavian Țîcu a solicitat CEC să-i retragă imediat acreditarea

„Nu trebuie să-i numești pe cetățenii din Transnistria și Găgăuzia „separatiști”, așa cum face Maia Sandu și membrii partidului său. Am văzut asta cu două zile în urmă. Cu așa declarații, Maia Sandu poate să provoace conflicte, așa cum a fost la începutul anilor '90. Tot erau din ăștia... am vrut să-i numesc urât... națîști (naziști - n.r.). La ce a dus asta? Iarăși vă doriți destabilizare în R. Moldova?

Citește și: VIDEO // Încă un deputat RUS și-a permis să dea INDICAȚII Poliției R. Moldova. Acesta a fost îndemnat de VETERANII războiului de pe Nistru să ia ARMATA rusă acasă

Cer urgent Procuraturii să ia măsuri și să deschidă dosare penale pe numele celor care au blocat cetățenii R. Moldova să voteze la prezidențiale, inclusiv deputații din Parlament (Igor Grosu n.r.), vicepreședinți de Parlament (Alexandr Slusari n.r.). Este un precedent periculos. Trebuie de deschis dosare penale, așa cum erau deschise dosare penale cu 10-15 ani în urmă, atunci când erau blocate secțiile de vot de așa-zisele organe ale Transnistriei. Atunci procuratura a deschis dosar penal. De ce acum nu este deschis dosar penal? Asta tot reprezintă îngrădirea accesului la urnele de vot”, s-a răstit Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md