05:27:08 24.04.2024
Stiri

FOTO // Cum va arăta NOUA piață de TABLOURI din Chișinău, strămutată din scuarul Mihai Eminescu: Au început lucrările de amenajare a acesteia

Actualitate 03.11.2020 17:29 Vizualizări3315 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum va arăta NOUA piață de TABLOURI din Chișinău, strămutată din scuarul Mihai Eminescu: Au început lucrările de amenajare a acesteia


Autoritățile municipale au demarat astăzi lucrările de instalare a mobilierului urban pe Aleea artelor, care va fi amplasată pe strada Columna, în perimetrul str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, lângă Parcul Catedralei și strada pietonală Eugen Doga.

Astfel, pe Aleea artelor urmează să se mute, în maximum o lună, vânzătorii de tablouri și suvenire care activau anterior în scuarul Mihai Eminescu din Chișinău.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de trei metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare dintre aceste obiective vor fi compuse din trei din elemente – locuri de vânzare.



Standurile au carcase metalice, sunt fabricate la Chișinău, iar locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici va fi instalat mobilier urban atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a Aleii Creatorilor de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava.

Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA) a oferit 60 de mii de euro pentru acest proiect, iar Pretura Buiucani - 400 de mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md