(foto) Moldoveanca Diana Voronețcaia a câștigat primul loc și două premii speciale la concursul internațional „Festival for Young Pianists”

82159153_1777611712376321_1743943737936969728_o

Pianista din Moldova Diana Voronețcaia a câștigat primul loc și două premii speciale la concursul internațional Constanta International Competition – Festival for Young Pianists.

„Anul acesta este unul cu surprize mari, atât plăcute cât şi neplăcute. Este foarte greu să reprezentăm şi să promovăm țara noastră peste hotare. Participarea la acest concurs dă dovadă de posibilitățile ce sunt posibile, având în vedere şi situația cu pandemia în toată lumea. Cu toate acestea vreau să îndemn pe toți tinerii şi nu numai să-şi continuă activitatea în sfera culturală şi fiecare să-şi atingă scopul pus, fiindcă ştiu cât de greu ne este nouă, ARTIŞTILOR, cei care trăim pe scenă”, a scris artista într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tânăra pianistă a participat la cea mai mare categorie de vârstă 19-28 de ani. Diana a câștigat și premiul special One piano concert with orchestra in Constanta at the National Theater of Opera and Ballet „Oleg Danovski” during the regular seasons 2020/2021 și premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese romantice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente