(video) „Plahotniuc te-a ajutat să devii președinte, iar acum zici că ai luptat împotriva lui?” Andrian Candu, despre briefingul lui Dodon

bebe525a-dfba-4982-be3a-0ac4b1636328

Liderul formațiunii PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a venit cu o reacție la declarațiile de astăzi ale lui Igor Dodon. În opinia politicianului, actualul președinte se află în disperare și îi este frică de o eventuală înfrângere în turul II al alegerilor prezidențialei. De asemenea, Candu a confirmat că Dodon a devenit președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și că a primit bani pe tot timpul regimului acestuia.

„Actualul președinte (încă) ne-a povestit astăzi că a luptat împotriva regimului lui Plahotniuc și, de fapt, aceasta este cea mai mare realizare a lui. Igor Nicolaevici, dumneata ai ajuns președinte cu ajutorul lui Plahotniuc și a echipei PDM. Cu toate acestea, o învinuiești pe contracandidata ta Maia Sandu că a fost în regim și că a lucrat pentru el? Dumneata luai «kulioace» cu bani și ai fost susținut inclusiv de Plahotniuc. Vorbești că ai luptat împotriva unui regim? Tu, care ai trăit cumva din el, mai mult, cu ajutorul acestui regim ai devenit președinte”, a declarat Candu.

Vă amintim că, în data de 26 octombrie 2016, Partidul Democrat a anunțat că o susține pe Maia Sandu la prezidențiale pentru ca ea să aibă mai mari șanse de a-l învinge pe Dodon în al doilea tur. Acest lucru a fost spus de Marian Lupu într-o conferință de presă în care a declarat că se retrage din alegeri.

„Acum, Maia Sandu are nevoie de fiecare vot pe care-l poate atrage ca să iasă câștigătoare. Obiectivul PDM nu este pur și simplu să câștige o întrecere electorală, ci ca alegerile să fie câștigate de candidatul proeuropean cu cele mai mari șanse în turul doi. Pentru a avea o mai mare șansă ca alegerile să fie câștigate de dreapta, este nevoie de o anumită decizie tactică responsabilă. Împreună cu colegii am luat decizia să mă retrag din cursa electorală. Este o retragere tactică bazată pe responsabilitate politică, bazată pe sondaje sociologice și pe expertize internaționale”, declara atunci ex-președintele PDM Marian Lupu.

Tot atunci, presa controlată de PDM continua s-o discrediteze pe Maia Sandu și, în același timp, să-l promoveze pe Igor Dodon.

Vezi mai jos declarațiile lui Andrian Candu.

Vedeți aici declarațiile expuse astăzi de Dodon.

Reamintim că, în data de 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Conform rezultatelor preliminare, Maia Sandu a adunat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, peste două săptămâni, va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente