Actualitate

Iohannis: Sancţiunile impuse Rusiei rămân în vigoare

Klaus Iohannis spune că liderii europeni au discutat despre problema conflictului din Ucraina şi au stabilit că sancţiunile impuse Rusiei rămân în vigoare.

"În legătură cu situaţia din Ucraina, s-a insistat pe nevoia implementării neîntârziate şi necondiţionate a Acordului de la Minsk. Consiliul European a reiterat necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. În privinţa sancţiunilor la adresa Federaţiei Ruse, s-a stabilit că acestea rămân în vigoare. Consiliul European va reveni asupra acestei teme în lunile următoare, ţinând cont de legătura directă dintre menţinerea sancţiunilor şi implementarea Acordului de la Minsk", afirmă preşedintele.

Şeful statului a mai vorbit despre Parteneriatul Estic şi despre viitorul Summit de la Riga, spunând că acesta trebuie să fie "un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere".

Klaus Iohannis a participat joi şi vineri la Consiliul European de la Bruxelles, unde liderii statelor europene au dezbătut subiecte precum uniunea energetică, criza ucraineană şi sancţiunile impuse Rusiei, precum şi criza din Grecia.

Preşedintele precizează că a susţinut la Consiliul European obiectivul de finalizare a Pieţei Interne a Energiei, care înseamnă pentru România dezvoltarea infrastructurii energetice, preţuri accesibile pentru consumatori, creştere economică şi crearea de locuri de muncă.

"Am insistat asupra câtorva priorităţi pentru România, care se regăsesc în concluziile finale ale Consiliului European: valorificarea propriilor resurse energetice, necesitatea diversificării surselor şi rutelor de aprovizionare", spune Klaus Iohannis.

Şeful statului mai declară că Uniunea Energiei trebuie să asigure "o protecţie reală a consumatorilor vulnerabili".

Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *