fbpx

Dodon cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile celor care au blocat accesul la secțiile de votare deschise pentru transnistreni

Declarațiile deputaților Maiei Sandu despre „separatiștii” din stânga Nistrului pot duce la dezlegarea unui nou conflict în regiune, așa cum s-a întâmplat în anii 90. Afirmația îi aparține șefului statului, Igor Dodon, care a cerut ca procurorii să investigheze persoanele care au blocat accesul cetățenilor din regiunea transnistreană la secțiile de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie împărțiți pe naționalități și să-i numim separatiști pe cetățenii care locuiesc în Transnistria și Găgăuzia, așa cum face Maia Sandu și membrii partidului său. Și noi am văzut asta două zile în urmă. Cu așa declarații Maia Sandu poate aduce țara la un nou conflict ca în 90. Vreți destabilizare în țară?”, a declarat Igor Dodon marți în cadrul unei conferințe de presă.

Eu cer Procuraturii să se ocupe de cei care au blocat cetățenii care voiau să voteze la alegeri, dacă este necesar să deschidă dosare penale, inclusiv pe deputați din Parlament, vicepreședinți de Parlament. Este un precedent periculos. Trebuie deschise dosare penale așa cum s-a făcut 10-15 ani în urmă când Transnistria a blocat accesul la secțiile noastre de votare”, a adăugat candidatul la prezidențiale.

Precizăm că pe data de 1 noiembrie, când s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale, mai mulți cetățeni, prin care era și deputatul PAS, Igor Grosu, au blocat pentur câteva zeci de minute accesul locuitorilor din stânga Nistrului în apropierea unei secții de votare din localitatea Varnița, Anenii Noi.

Potrivit parlamentarului, cetățenii din stânga Nistrului ar fi mers la vot „pentru bani”, între cele două tabere ibzucnind o ceartă.

În cele din urmă, polițiștii au reușit deblocarea traseului și au calificat acțiunile ca fiind ilegale.

Articole asemănătoare

Back to top button