fbpx

video | Atac terorist la Viena. O persoană a murit, 15 au fost rănite. Poliția acționează în 6 puncte

O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centrul Vienei, a declarat luni seara un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Cel puțin o persoană a murit și alte 15 au fost rănite. Un atacator a fost ucis de poliție, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier.

O persoană a murit și mai multe sunt rănite grav, inclusiv un polițist. Un atacator a fost ucis de poliție. Polițiștii acționează în 6 locuri, potrivit unui anunț oficial al poliției din Viena. Aceasta nu confirmă însă luările de ostatici.

În fața Operei din Viena, toți oamenii sunt verificați de poliție, relatează postul de televiziune Oe24.

Printre cei care au murit ar fi și un polițist care a fost împușcat, relatează presa austriacă, dar informația nu a fost confirmată oficial.

Presa relatează despre o a doua luare de ostatici, într-un magazin din centrul Vienei. Poliția a încercuit zona.

Ministrul de Interne numește oficial incidentul „atac terorist”.

„Credem că sunt mai mulți autori. Sunt mai mulți răniți, probabil și morți. Atacatorii au folosit puști. Atacul este în desfășurare”, a spus ministrul Karl Nehammer.

Poliția din Viena a anunțat că mijloacele de transport nu opresc în districtul 1, unde a avut loc atacul. Polițiștii a făcut un apel la oameni să nu posteze înregistrări pe social media, ci să le încarce pe un link la care să aibă acces poliția.

Presa locală vorbește de asemenea despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton.

Un martor a povestit pentru ORF că a auzit împușcături și a văzut un bărbat care fugea în timp ce trăgea cu o armă automată. Apoi a venit poliția și a început să tragă spre atacator.

Oskar Deutsch, președintele Comunității Evreiești din Viena, a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga a fost ținta atacatorului, în condițiile în care aceasta era închisă.

Articole asemănătoare

Back to top button