Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Teroare în centrul Vienei.…

VIDEO Teroare în centrul Vienei. Cel puțin 7 persoane au avut de suferit în urma unei serii de atacuri teroriste

Imagini de groază în centrul Vienei, capitala Austriei, în urma unei serii de atacuri lângă sinagoga orașului, dar și în alte zone ale orașului. Primele informații vorbesc despre cel puțin 7 victime, iar schimbul de focuri între forțele de ordine și atacatori continuă. Poliția vieneză a confirmat deocamdată două decese.

Nu este clar cine sunt atacatorii și care sunt motivele atacului. Mai multe imagini video relevă scene de coșmar în care cel puțin o persoana înarmată împușcă oameni la întâmplare, iar forțele de ordine au parte de o intervenție dificilă, având în vedere condițiile de oraș.

Ministrul de Interne austriac a declarat deja că orașul este ținta unui atac terorist, iar forțele de ordine sunt la datorie. Potrivit Euronews, poliția austriacă le-a cerut cetățenilor să stea acasă, să evite centrul Vienei și să se abțină de la deplasări cu transportul public.

Site-ul televiziunii austriece orf.at citează informații din care rezultă că numărul persoanelor decedate ar fi între 3 și 8, iar un ofițer de poliție a fost grav rănit. Întreg perimetrul a fost încercuit de forțele de ordine, care încearcă să-i neutralizeze pe atacatori. De asemenea, poliția austriacă a îndemnat cetățenii să nu transmită imagini ale atacului prin intermediul rețelelor sociale.

Zona orașului Viena unde a avut loc atacurile

Pe contul de twitter al poliției din Viena se spune că este vorba despre 6 atacuri, iar cel puțin o persoană ar fi decedat.

ATENȚIE, SUNT IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL