image
Sursa foto: AP

Atac TERORIST la Viena: Cel puțin un mort și 15 răniți; Imagini VIDEO cu unul dintre atacatori // UPDATE

Mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Cel puțin o persoană a murit și alte 15 au fost rănite. În urma intervenţiei forţelor de ordine, un suspect a fost împuşcat.

Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în stare gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Mai mulţi atacatori ar fi acţionat în cel puţin şase locaţii din Viena.

________________

UPDATE 23:52 // Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier.

15 persoane au fost rănite în atacul din Viena, potrivit unui nou bilanț oficial. Un atacator a fost ucis de poliție. Polițiștii acționează în 6 locuri, potrivit unui anunț oficial al poliției din Viena.

UPDATE 23:37 // Mai multe persoane au fost ucise și rănite în atacul din Viena, a spus purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanță din Viena, Daniel Melcher, potrivit ORF.

„Deocamdată nu putem da cifre, suntem încă în proces de evaluare”, a spus el.

Printre cei care au murit ar fi și un polițist care a fost împușcat, relatează presa austriacă, dar informația nu a fost confirmată oficial.

UPDATE 23:16 // O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centrul Vienei, după un atac asupra unei sinagogi, în care au fost trase focuri de armă.

Ministrul de Interne numește oficial incidentul „atac terorist”.

Presa relatează despre două luări de ostatici, una dintre ele într-un magazin din centrul Vienei. Poliția a încercuit zona.

Poliția din Viena a anunțat că mijloacele de transport nu opresc în districtul 1, unde a avut loc atacul. Polițiștii a făcut un apel la oameni să nu posteze înregistrări pe social media, ci să le încarce pe un link la care să aibă acces poliția.

_________________

Atac armat în centrul Vienei. Din primele informații, au fost trase focuri de armă în apropierea unei sinagogi. Poliția anunță că sunt mai multe persoane rănite și cere populației să rămână în case, fără a oferi alte detalii.

Primele imagini cu unul dintre atacatori:

Incidentul a avut loc în apropierea unei sinagogi, conform Reuters și site-ului Vienna.at, citate de Biziday.

Poliția confirmă într-o postare pe Twitter că un incident armat a avut loc în centrul orașului, iar mai multe persoane au fost rănite: “Au avut loc schimburi de focuri în centrul Vienei. Mai multe persoane au fost rănite. Numeroase echipaje ale forţelor de ordine au intervenit.”

Un ofițer de poliție a fost rănit grav, iar o persoană ar fi fost ucisă în schimbul de focuri, relatează Sky News. Informația despre persoana ucisă vine de la ziarul Falter, care citează ca sursă ministerul de interne al țării. Un al doilea atacator este căutat de poliție, a declarat ministerul austriac de interne, potrivit agenției de știri APA.

Forțele de ordine au lansat un apel la populație să evite să iasă pe străzi și să circule cu mijloacele de transport în comun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: