image
Sursa foto: sppn.md

Copil alungat din parc de două coțofene agresive (VIDEO)

Un copil din Australia a avut ghinionul să se afle la locul și momentul nepotrivite. Băiatul, care se juca pe o pajiște cu mingea, a fost pus pe fugă de două coțofene după ce s-a apropiat prea mult de locul unde se aflau acestea. Păsările au continuat asaltul până când au alungat copilul, care, din fericire, purta o cască.

Filmarea a fost făcută la mijlocul lunii septembrie, chiar de către tatăl copilului, într-un parc din Ghan, Australia.

Experții au și o explicație pentru incident: în Australia este primăvară, anotimp în care păsările sunt în perioada de împerechere. Coțofenele îi atacă pe cei care se apropie prea mult de cuiburile lor.

Coțofenele țin foarte mult la teritoriul lor și atacă deseori în cazul în care percep oamenii sau animalele drept amenințări pentru puii lor.

embed

Coţofana australiană este o specie destul de diferită de cea europeană, cu care împarte numele. Păsările au 35 de centrimetri lungime și pot provoca răni grave din cauza ciocului și a ghearelor lor ascuțite, dar și pentru că atacă brusc. Anul trecut, un ciclist a murit după ce a fost atacat de o coțofană, scrie Digi24.

Potrivit site-ului Magpie Alert, anul acesta au avut loc peste 4.400 de atacuri, soldate cu aproape 560 de răniți. Majoritatea atacurilor au loc pe coasta de est a Australiei, iar principalele victime sunt cicliști.

Presa relata în urmă cu două săptămâni și despre un bărbat de 68 de ani care a suferit răni la ambii ochi, după ce a fost atacat de o coțofană în timp ce își desfăcea într-un parc cutia cu mâncare chinească pe care o luase de la un fast-food.

Coțofenele sunt o specie protejată în Australia și uciderea lor este interzisă prin lege.

Anul trecut, o coţofană botezată „Monstrul”, notorie pentru obiceiul ei de a se năpusti din zbor în capetele trecătorilor chiar în metropola Sidney și din cauza căreia fuseseră depuse mai multe plângeri către autorităţi, a fost împuşcată după ce municipalitatea a emis o autorizație specială. Moartea coţofenei a provocat însă indignare în rândul iubitorilor de astfel de păsări.

Noutăţile partenerilor

comentarii: