image
Sursa foto: Getty Images

Cum au petrecut germanii ultimul weekend înainte de a intra în lockdown timp de o lună

Germania a intrat în carantină parţială începând de luni, pentru toată luna noiembrie, cu restricţii radicale privind contactele fizice şi închideri de întreprinderi. Scopul restricțiilor este de a frâna creşterea infecţiilor de coronavirus înaintea începerii sărbătorilor de Crăciun, relatează DPA, preluată de Agerpres.

La Munchen şi Berlin, unii au profitat de weekend pentru a savura o băutură sau o masă în oraş înaintea intrării în carantină, având în vedere că odată cu noul lockdown se închid restaurantele şi barurile, precum şi cinematografele, teatrele, muzeele şi alte facilităţi culturale şi de agrement.

Reuniunile în aer liber sunt de asemenea limitate la membrii a cel puţin două familii, cu maximum de zece persoane, potrivit regulilor decise de guvernul federal şi landurile germane săptămâna trecută.

Fără suporteri pe stadion, dar școlile rămân deschise

Meciurile de fotbal din Bundesliga se vor desfășura fără public, sportul amator este suspendat, iar sălile de sport, piscinele, saloanele de cosmetică, masaj şi cele de tatuaje sunt închise.

Spre deosebire de prima carantină din acest an, şcolile şi grădiniţele rămân deschise, precum şi majoritatea magazinelor şi a saloanelor de coafură.

Institutul Robert Koch, autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a raportat luni 12.097 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce a urcat total la 545.027. De asemenea au fost înregistrate 49 de noi decese, aducând totalul la 10.530 de decese de la începutul pandemiei.

Angela Merkel i-a criticat dur pe politicienii care susţin că noul virus este inofensiv. „Ne aflăm într-o situaţie dramatică la începutul sezonului rece. Ne afectează pe toţi, fără excepţie”, a spus angela Merkel în Bundestag.

Noutăţile partenerilor

comentarii: