Școlile unde au fost amplasate secții de votare, astăzi, organizează orele online. Care este situația Covid în instituțiile de învățământ municipale

Școlile unde au fost amplasate secții de votare ieri, 1 noiembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale, astăzi organizează orele online. Pe parcursul zilei va avea loc igienizarea spațiilor astfel ca începând de mâine elevii să poată să revină în băncile școlii. Despre asta a vorbit, viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței primăriei, unde a precizat și care este situația Covid în școli.

Foto: UNIMEDIA

„În 150 de instituții de învățământ primar și secundar municipale la data de 29 octombrie au fost înregistrate 99 cazuri active de Covid-19 în rândul elevilor, iar în rândul angajaților au fost înregistrate 63 cazuri active inclusiv 53 cadre didactice. În carantină au fost plasați 1029 elevi și 34 angajați.

Se află în autoizolare elevii a 23 clase/grupe din 15 instituții. În carantină nu se află nicio instituții de învățământ general.

În rândul copiilor din grădinițe a fost înregistrat 1 caz activ de Covid-19. În autoizolare au fost plasați 163 copii din 8 grupe. În rândul cadrelor didactice au fost înregistrate 29 cazuri active. În autoizolare au fost plasați 18 educatori. În rândul cadrelor nedidactice au fost înregistrate 12 cazuri active. În autoizolare au fost plasate 13 cadre nedidactice.

Instituții de învățământ preşcolar închise în carantină nu sunt”, a precizat viceprimărița.


Pub