(video) Primele declarații oficiale, după anunțarea rezultatelor primului tur de scrutin prezidențial

Declarații după întrevederea înalților demnitari de stat - șeful statului Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Foto: UNIMEDIA

„Am revenit din concediu pentru a semna foarte multe acte, iar de mâine cel mai probabil voi merge din nou în concediu pentru campania electorală pentru turul doi”, a anunțat Igor Dodon, președintele țării.

„Felicit funcționarii implicați în organizarea procesului electoral pentru o administrare corectă, liberă și democratică. Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru că, în pofida ploii, au ieșit totuși la vot, dar sperăm pentru turul al doilea, care va avea loc, după toate rezultatele, că se vor prezenta în număr și mai masiv”, a declarat premierul Ion Chicu.

Prim-ministru a anunțat, totodată, că Executivul nu are restanțe la achitarea pensiilor și salariilor pentru luna octombrie și are suficiente rezerve pentru a sigura plățile pentru perioada ce urmează. De asemenea, Chicu așteaptă ca, imediat după alegerile prezidențiale, va fi semnat programul de sprijin cu Fondul Monetar Internațional.


Pub