Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor” au câștigat câte o Primărie. În Fălești și Rîșcani urmează al II-lea tur al alegerilor locale noi

În comuna Chetriș, raionul Fălești și în satul Corlăteni, raionul Rîșcani urmează a fi desfășurat și cel de-al II tur de scrutin, care, conform prevederilor electorale, va fi organizat peste 2 săptămâni, data fiind stabilită de CEC.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale noi din data de 1 noiembrie 2020:

  • în satul Dubna, raionul Soroca: din 381 de de voturi valabil exprimate (din 584 de alegători incluși în listele electorale de bază), a câștigat Elena Sochirca din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - 264 de voturi.
  • În comuna Piatra, raionul Orhei: din 1. 020 de voturi valabil exprimate (din 2.166 de alegători incluși în listele electorale de bază), a învins Radu Bușila din partea Partidului Politic „Șor” - 790 de voturi.

În comuna Chetriș, raionul Fălești: din 596 de voturi valabil exprimate (din 1.183 de alegători incluși în listele electorale de bază), voturile între concurenți electorali au fost distribuite în felul următor pentru candidații ce merg în turul II:

Alesea Mamai - Partidul Politic „Partidul Nostru” - 231 de voturi; Constantin Condru - Partidul Democrat din Moldova - 164 de voturi. În satul Corlăteni, raionul Rîșcani: din 2.181 de voturi valabil exprimate (din 4. 512 de alegători incluși în listele electorale de bază), voturile între concurenți electorali au fost distribuite în felul următor pentru candidații ce acceadă în turul II:

Veaceslav Bold - Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” - 741 de voturi; Svetlana Pruteanu - Partidul Politic „Partidul Nostru” - 679 de voturi;

Amintim că ieri, 1 noiembrie, s-a desfășurat și primul tur al alegerilor prezidențiale, unde Maia Sandu a acumulat în primul tur al scrutinului prezidențial 36.16%, iar Igor Dodon s-a poziționat pe locul doi, cu 32.61%.

Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore după închiderea secțiilor de votare pentru a prezenta procesul – verbal cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție. Ulterior, CEC va anunța rezultatele finale ale scrutinului.

Totodată, în condițiile Codului electoral, în cazul în care niciunul dintre candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur.


Pub