Candidații la prezidențiale au pierdut în raioanele de baștină. Doar unul dintre ei a luat numărul maxim de voturi

Majoritatea candidaților la prezidențiale au pierdut alegerile în raioanele lor de baștină, potrivit datelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală Centrală, în urma numărării voturilor alegătorilor. Doar Renato Usatîi este pe primul loc la numărul de voturi în raionul său de baștină. Cum au fost susținuți ceilalți candidați în raioanele de unde provin vedeți mai jos.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Astfel, candidata PAS, Maia Sandu, originară din satul Risipeni, raionul Fălești, care a acumulat per total 36,6% din voturi, s-a clasat abia pe locul 3 în raionul de baștină, după numărul de sufragii - 18,45%, după Renato Usatîi (43,23%) și Igor Dodon(29,28%).

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Fălești / Sursa:CEC

Candidatul indepepdent Igor Dodon, născut în satul Sadova, raionul Călărași, care a acumulat, în total, 32,61% din sufragii, a obținut, în raionul de baștină, doar 27,07% din voturi, clasându-se pe locul II, după Maia Sandu, care a luat 44,68 la sută.

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Călărași / Sursa:CEC

Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, originar din orașul Fălești, care a luat 16,90% din totalul de sufragii, este singurul care a luat cele mai multe voturi în raionul de baștină - 43,23%, fiind urmat de Igor Dodon și Maia Sandu.

Candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, originară din satul Grinăuți, raionul Ocnița, care a acumulat per total 6,49 la sută din voturile cetățenilor, s-a clasat abia pe locul 4 în raionul de baștină, cu 5,41 la sută din sufragii, după Igor Dodon, Renato Usatîi și Maia Sandu.

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Ocnița / Sursa:CEC

Candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, originar din satul Mîndrești, raionul Telenești, care a acumulat per total 3,26% din sufragiile cetățenilor, s-a clasat pe locul 4 în raionul de baștină, cu 15,2%, după Maia Sandu, Violeta Ivanov și Igor Dodon.

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Telenești / Sursa:CEC

Candidatul PUN, Octavian Țîcu, originar din satul Costuleni, raionul Ungheni, care a acumulat per total 2,01% din voturi a obținut, în raionul de baștină, doar 5,10% din voturi, clasându-se pe locul 5, după Igor Dodon, Maia Sandu, Renato Usatîi și Violeta Ivanov.

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Ungheni / Sursa:CEC

Candidatul Blocului Unirea, Dorin Chirtoacă, originar din satul Colonița, mun. Chișinău, care a acumulat per total 1,20% din voturile alegătorilor, s-a clasat abia pe locul 7 în municipiul Chișinău.

Rezultate prezidențiale turul I în municipiul Chișinău / Sursa:CEC

Candidatul PLDM, Tudor Deliu, originar din satul Malcoci, raionul Ialoveni, care a acumulat în total, 1,37% din voturi, s-a clasat, în raionul de baștină, abia pe locul 7, cu 2,94% din voturi.

Rezultate prezidențiale turul I în raionul Ialoveni / Sursa:CEC

Cum s-a votat în fiecare raion din țară, în scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, puteți vedea AICI.


Pub