Zeci de autobuze, microbuze și mașini, trase pe dreapta în ziua alegerilor prezidențiale și verificate dacă transportă organizat alegătorii spre secțiile de votare

În ziua alegerilor prezidențiale, 36 autobuze antrenate în deservirea curselor regulate în trafic interraional, 5 autobuze care efectuau curse ocazionale și în cont propriu, 51 de autoturisme care efectual transport în scopuri personale și 18 unități de transport care activau în regim de taxi au fost trase pe dreapta de către inspectorii Agenției Naționale Transport Auto în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Foto: ANTA

Verificările au avut loc în conformitate cu prevederile Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4390 din 20 octombrie 2020, cu privire la transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor prezidențiale

În urma acțiunilor de control efectuate, un șofer s-a ales cu amendă de 10.000 de lei, prevăzută de art. 197 alin. (1) Cod contravenţional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni, conform prevederilor art. 4391 al Codului Contravențional.

De asemenea, pentru efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate fără a deține actele permisive sau documentele de transport specifice tipului de transport rutier efectuat, un alt conducător auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 197 alin. (5) Cod contravențional, cu aplicarea amenzii de 60 de unități contravenționale și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Alte abateri de la prevederile Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nu au fost depistate, anunță ANTA.


Pub