PLDM a decis ce poziție va lua în turul II al scrutinului prezidențial, după anunțarea rezultatelor turului I

PLDM anunță că în turul II al scrutinului pentru alegerea președintelui Republicii Moldova va susține candidata pro-europeană Maia Sandu. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Biroului Permanent Central, Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova.

Foto: PLDM

„Întrunit astăzi în cadrul Biroului Permanent Central, Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că scrutinul din 1 noiembrie 2020 a permis, în linii mari, cetățenilor să-și exprime liber opțiunea de vot, indiferent de unele nereguli”, se menționează într-un comunicat al formațiunii politice.

Reprezentanții PLDM au mulțumit cetățenilor care și-au dat votul pentru candidatulTudor Deliu: „Vă asigurăm și pe această cale că vom depune eforturile necesare pentru a realiza politicile și acțiunile pe care oamenii le așteaptă de la forțele politice sănătoase”.

„Alegerile din 1 noiembrie au fost primul scrutin prezidențial la care PLDM a participat cu propriul său candidat, iar rezultatul înregistrat îl calificăm ca pe un nou început. Noi vom acționa ferm pentru a dezvolta acest început, astfel încât să redevenim una din principalele mize ale electoratului pro-european din Republica Moldova”, se mai spune în comunicat.

Totodată, PLDM anunță că în turul doi de scrutin va susține candidata pro-europeană Maia Sandu: „Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova”.


Pub