Locuri de parcare în capitală, tot mai aproape de realitate. Primăria va contracta o companie care va căuta spații unde pot fi amenajate parcări

Locuri de parcare în capitală, tot mai aproape de realitate. Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare va contracta o companie ce va realiza o bază de date, unde se vor regăsi toate spațiile din municipiu pe care pot fi amenajate parcări.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit viceprimarului Victor Chironda, inițial va fi analizat centrul orașului.

„Vom începe cu centrul orașului. Urmează să identificam acele străzi unde prin redimensionarea benzilor, prin marcaje și semnalizare pot fi amenajate locuri de parcare”, a declaran Victor Chironda, în cadrul ședinței Primăriei din această dimineață.

Astfel, operatorul economic care va fi desemnat urmează să execute lucrările cu privire la determinarea zonelor, inclusiv a spațiilor în permetrul stradal, pentru amenajarea și proiectarea parcajelor.

La mijlocul lunii septembrie, Primarul general, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan și cu șeful Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, unde s-a discutat despre inițierea proiectelor de amenajare a parcărilor SMART (automatizate) pe teritoriul capitalei.


Pub