Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasada SUA la Chișinău: „Încurajăm…

Ambasada SUA la Chișinău: „Încurajăm autoritățile să soluționeze problemele identificate pentru a asigura un al doilea tur liber și corect”

Ambasada Statelor Unite la Chișinău a venit cu o reacție după primul tur al scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Reprezentanții diplomației spun că încurajează autoritățile din Republica Moldova să soluționeze „problemele procesului electoral identificate de ODIHR pentru a asigura un al doilea tur liber și corect”.

„Ambasada Statelor Unite salută evaluarea făcută de Oficiul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (ODIHR) conform căreia primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova din 1 noiembrie a fost organizat profesional și gestionat în mod transparent, în pofida pandemiei COVID-19”, se arată în nota informativă remisă de diplomație.

Reacția Guvernului Marii Britanii la prezidențialele de duminică: Au existat numeroase afirmații credibile privind plata alegătorilor din regiunea transnistreană

Încurajăm autoritățile din Moldova să soluționeze problemele procesului electoral identificate de ODIHR pentru a asigura un al doilea tur liber și corect”, se mai arată în comunicat.

După votul de duminică, 1 noiembrie, în turul doi au acces candidata PAS, Maia Sandu, cu 36.16% din voturi, și candidatul susținut de PSRM, Igor Dodon, pentru care au votat 32.61% din alegători.