15:13:23 29.03.2024
Stiri

Poziția României, după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie din R. Moldova: „România susține ferm parcursul european al Republicii Moldova”

Actualitate 02.11.2020 15:09 Vizualizări1091 Autor: Ziarul National
Poziția României, după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie din R. Moldova: „România susține ferm parcursul european al Republicii Moldova”


România urmărește atent evoluțiile legate de derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și a luat notă de calificarea în turul al doilea a doi candidați, respectiv a președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și a actualului președinte, Igor Dodon.

România subliniază, prin intermediul unui comunicat de presă privind desfășurarea primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, făcut public de Ambasada României la Chișinău, că este esențial ca turul al doilea al alegerilor prezidențiale din stânga Prutului să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și cu principiile democratice.

„România va continua să urmărească toate evaluările din teren ale observatorilor electorali naționali și internaționali și nu va ezita să semnaleze orice deficiențe legate de procesul de organizare a alegerilor. România își exprimă convingerea că voința cetățenilor, liber exprimată prin vot, este singura care asigură legitimitatea unui astfel de proces politic în cadrul unui stat democratic și avertizează că orice abatere de la aceste standarde și principii poate avea un impact nefast asupra legitimității alegerilor”, cităm din același comunicat.

De asemenea, România amintește că susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, „singurul în măsură să ofere cetățenilor acesteia prosperitatea pe care o merită”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md