16:57:58 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Iată cel mai URMĂRIT clip video de pe YouTube: Are peste 7 miliarde de vizualizări

Actualitate 02.11.2020 15:58 Vizualizări1439 Autor: Ziarul National
VIDEO // Iată cel mai URMĂRIT clip video de pe YouTube: Are peste 7 miliarde de vizualizări


Cântecul pentru copii „Baby Shark" a devenit cel mai urmărit clip video încărcat vreodată pe YouTube, informează The Guardian.

Cu aproape 7 miliarde și 40 de milioane de vizualizări, Baby Shark a depășit melodia Despacito, lansată în 2017 de Luis Fonsi și Daddy Yanke.

Baby Shark a devenit cel mai urmărit video de pe YouTube la patru ani de când a fost încărcat de compania Pinkfong. Autorul este necunoscut, acest cântec fiind cântat copiilor mici de ceva vreme, însă melodia a devenit celebră după ce a fost înregistrată de un copil de 10 ani, Hope Segoine. Produs de compania Pinkfong, cântecul s-a răspândit întâi în Asia, apoi în SUA și Europa. Melodia a ajuns pe locul 6 în clasamentul britanic al single-urilor și pe locul 32 în SUA.

Având o durată de doar un minut și 21 de secunde, refrenul invită la ascultare în buclă, contribuind la recordul de vizualizări. Pe baza cântecului au fost lansate turnee live, obiecte promoționale, cărți și multe altele.

Cântecul aparține domeniului public și nu este deținut de Pinkfong. Cu toate acestea, compania a fost dată în judecată de Jonathan Wright, autor de cântece pentru copii, care susține că a înregistrat în 2011 o versiune asemănătoare cu cea lansată de Pinkfong și că deține drepturi de difuzare pe variata sa. Un verdict nu a fost încă pronunțat în acest caz.

Luna trecută, cântecul a reintrat în atenția publicului, după ce trei angajați ai unui penitenciar din statul american Oklahoma au fost acuzați de cruzime la adresa deținuților. Gardienii i-ar fi încătușat pe deținuți și i-ar fi obligat să asculte Baby Shark timp de două ore.

<

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md