(foto) „CoLaboratory”. Mergi la o expoziție de artă vizuală la Artcor

123139703_3711631722200983_3805011452247338319_o
Foto: Silvia Grădinaru, Claire Fristot

Centrul Cultural German Akzente/Goethe Zentrum Chișinău împreună cu Centrul de Industrie „Creative Artcor” vă invită în data de 4 noiembrie 2020, ora 18.00 la vernisajul expoziției CoLaboratory.

CoLaboratory este un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova cu scopul susținerii artiștilor independenți locali, oferindu-le oportunitatea de a se conecta cu artiștii din Germania în cadrul unei serii de rezidențe artistice digitale.

Expoziția se va desfășura în incinta clădirii Artcor, sala A2, în perioada 4-6 noiembrie 2020, fiind curatoriată de Valeria Barbas, doctor în studiul artelor.

Creațiile elaborate au fost prezentate până acum în cadrul festivalurilor de artă vizuală și new media din România, urmând a fi expuse și la Chișinău.

În cadrul CoLaboratory au participat 14 artiști din trei țări, grupați în perechi formate din artiști din România/Moldova și Germania. Tandemurile au colaborat pe durata unei luni de zile pentru a crea o lucrare de artă digitală care să îmbine două forme de exprimare artistică – imaginea și cuvântul, reflectând totodată asupra schimbărilor prin care a trecut procesul artistic în ultimele luni.

Artiștii participanți:
# Hybrid Lab;
# Viktor Dallmann;
# Silvia Grădinaru;
# Claire Fristot;
# Valeria Barbas;
# Gregor Stockmann;
# Adrian Ganea;
# Jasmina Al-Qaisi;
# Florin Lăzărescu;
# Dawid Liftinger;
# Alexandra Zidariu;
# Lea Sauer;
# Ovidiu Hrin;
# Samuel Kramer.

Intrarea este liberă, accesul în sală fiind doar în baza înregistrării prealabile până în data de 2 noiembrie și în limita numărului de vizitatori limită la un anumit interval de timp.

Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente