/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Astăzi, elevii din peste 750 de școli au învățat online. Instituțiile în care s-au organizat secții de votare au fost dezinfectate

missing
02 noiembrie 2020, ora 20:38

Peste 750 de instituții de învățământ din țară au fost închise, astăzi, pentru a fi dezinfectate, după ce ieri, în aceste sedii, au fost organizate secții de votare. S-au aerisit încăperile, s-au dezinfectat suprafețele, așa încât, de mâine, elevii să poată reveni la ore în siguranță.

La liceul Ginta Latină din capitală, dis-de-dimineață, dezinfectarea încăperilor și a suprafețelor era în toi. Femeile de serviciu curățau băncile, scaunele, ușile și podeaua cu soluție specială, iar la intrarea în liceu au fost instalate dispozitive de dezinfectare.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTEĂ TV8: „La intrare în sălile de clasă, elevii își pot dezinfecta încălțămintea pe un covoraș special amenajat, iar alături este amplasat și un dezinfectant de mâini. De asemenea, băncile și scaunele au fost pregătite și ele, astfel ca mâine, elevii să poată reveni, în siguranță, la ore!”

Astăzi, elevii au învățat online, iar orele de coregrafie care, de obicei, se desfășoară în această sală au fost amânate, deoarece ieri, aici, a fost o secție de votare.

ZINAIDA POPESCU, SECRETARĂ, BIROUL ELECOCTORAL 148: „De dimineață, încăperea dată în care s-a desfășurat votarea, am efectuat dezinfectarea. S-au dezinfectat toate suprafețele care sunt aici: barele, scăunelele, toate băncile care au fost aduse în sală, s-a aerisit încăperea pe parcursul întregii zilei”.

Totodată, astăzi, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat că exact așa se va întâmpla și după cel de-al doilea tur: instituțiile de învățământ se vor închide pentru o zi.

ION CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „În aceste spații, în aceste instituții tot s-a reluat procesul educațional, dar la distanță. De mâine, vor reveni toți, iar pentru turul doi vom aplica același algoritm: a doua zi, adică pe 16 noiembrie, iarăși pentru cele 754 de școli vom avea o zi cu învățământ la distanță”.

De mâine, elevii revin la ore conform orarului de învățământ adoptat de fiecare instituție în parte.

REPORTER – CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE – GHENADIE STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram