‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSituația de pe piața merelor în țările din regiune

Situația de pe piața merelor în țările din regiune

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul merelor „Gala” și „Golden Delicious” a crescut ușor, săptămâna trecută, pe piața Poloniei. În majoritatea țărilor occidentale, considerate principalii producători de mere, până nu demult, situația prețurilor era una stabilă.

Cu o cerere destul de redusă, producătorii din Moldova și Ucraina n-au majorat prețurile pentru mere, deoarece, în aceste condiții, exista pericolul de a stagna comerțul, scrie east-fruit

La sfârșitul lunii octombrie, pe piața poloneză s-a atestat o creștere a cererii pentru mere, ceea ce a generat majorarea prețurilor pentru unele soiuri. Potrivit calculelor, prețul merelor „Gala” a crescut cu aproximativ 23% per kilogram, iar prețul pentru „Golden Delicious” cu 9%.

Cu 10% a scăzut prețul merelor, în special la unele soiuri, în unele țări din est. Mai exact, în Uzbekistan s-a înregistrat o scădere a prețurilor pentru soiul „Renet Simirenko”, pe când în Tadjikistan, soiurile „Gala” și „Golden Delicious” au ajuns a fi cumpărate la prețuri mai mari. În același timp, pentru alte soiuri de mere în Uzbekistan și Tadjikistan, din cauza ofertei mici pe piață, prețurile au crescut.

Potrivit datelor, la sfârșitul lunii octombrie, în Ucraina, Polonia și Georgia, prețul merelor varia între 0,30-0,43 dolari kilogramul. Prețuri de 0,35-0,69 dolari per kilogram s-au înregistrat în Moldova, Belarus și Tadjikistan. Cele mai mari prețuri la mere în această perioadă de la 0,43-1,16 dolari per kg, au rămas pe piețele Federației Ruse și Uzbekistan.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›