‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleApiary Book, cea mai utilizată aplicație de management apicol la nivel global

Apiary Book, cea mai utilizată aplicație de management apicol la nivel global

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Apiary Book este o aplicație pentru managementul activităților dintr-o stupină, monitorizarea stupilor, analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care pot afecta sănătatea lor. 

Aceasta a ajuns să fie cea mai utilizată aplicație de management apicol la nivel global, scrie gazetadeagricultura.info. Potrivit datelor, aplicația are în prezent 22 de mii de utilizatori activi în fiecare lună.

Dintre cei 22 de mii de utilizatori, doar 800 sunt din România. Aplicația este utilizată și de apicultori din Republica Moldova.

Platforma este disponibilă în Google Play și are versiuni în 18 limbi. Până acum a fost descărcată de peste 160 de mii de ori.

Aplicația a fost lansată ca un proiect personal în 2015, de un specialist în IT, care a finalizat și cursuri de apicultură.

„În 2014, după foarte mulți ani petrecuți în fața calculatorului, mi-am dorit să stau mai mult timp în natură ceea ce m-a făcut să mă înscriu la un curs de apicultură și să cumpăr câțiva stupi. La început am ținut evidența într-un mod clasic: scriam cu pixul pe caiet. Dar, pe măsură ce activitatea creștea, am simțit nevoia de mai multă organizare, de informații care să mă ajute să iau decizii bune și rapid. Aplicația a avut foarte mare succes în toată lumea, devenind lider în domeniu. Listarea pe SeedBlink ne va ajuta să ne mărim echipa de dezvoltatori software, dar și pe cea de marketing & vânzări pentru susținerea creșterii în 2021”, a precizat pentru o sursă locală, Bogdan Iordache, fondatorul aplicației.

Acum 2 ani, Apiary Book a câștigat premiul de cel mai bun start-up agritech din România în cadrul competiției Startup Europe Awards.

‹ adv ›

Pentru anul viitor, fondatorii aplicației își doresc să ajungă la 50-60 de mii de utilizatori.

La nivel mondial sunt aproximativ 5-6 milioane de apicultori și în jur de 92 de milioane de stupi.

Dintre utilizatorii Apiary Book din alte țări, predomină, în special cei din Europa, Franța, Italia, Rusia, SUA și Canada, aceștia reprezentând 62% dintre clienți.

‹ adv ›

De altfel, în 2021 managementul aplicației vizează extinderea în special pe piața europeană și pe cea nord-americană, iar din 2022 în Brazilia, India și China.

Tot anul viitor, fondatorii aplicației își doresc să lanseze versiunea de iOS a aplicației, să creeze Apiary Book Academy – cursuri online pentru apicultori – și să introducă un marketplace care să-i ajute pe crescătorii de albine să își vândă produsele.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›