(livetext) Alegeri prezidențiale 2020. Rezultatele preliminare în urma procesării tuturor voturilor din 1 noiembrie

My Post (19)

Pe 1 noiembrie, în Moldova s-au desfășurat alegerile prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Cel sau cea care va reuși să câștige alegerile va obține mandatul de președinte (președintă) pe o perioadă de patru ani. 

11.00. Au fost prelucrate toate procesele-verbale. Iată rezultatele.

9.46. Cele mai multe voturi din afara țării au venit din Italia. Găsiți aici topul celor mai active țări din care a votat diaspora moldovenească.

9.20. Găsiți aici lista celor 10 raioane din Moldova unde Maia Sandu, Igor Dodon și Renato Usatîi au obținut cele mai multe voturi.

8.59. Girl power! Vedeți aici raioanele din Moldova unde lidere sunt cele două candidate la alegerile prezidențiale.

8.30. O situație curioasă. Dorin Chirtoacă ar trebui să se retragă din politică, întrucât, conform rezultatelor preliminare după numărarea a 99,30 % dintre procesele-verbale, acesta a obținut mai puține voturi decât la alegerile locale din 2019. Anterior, Chirtoacă a anunțat că se va retrage din politică dacă la alegerile prezidențiale va obține un număr mai mic de voturi decât la alegerile pentru Primăria Chișinău din 2019.

7.50. Deși Maia Sandu și Igor Dodon au obținut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, unele regiuni ale Moldovei au avut alte preferințe decât cei doi candidați. Vezi aici cum s-a votat la Orhei, Bălți, Fălești, Sângerei și Drochia.

7.15. Am însumat rezultatele preliminare într-o hartă a Moldovei, în care puteți vedea cum a votat fiecare raion.

6.38. În Capitală, de cele mai multe voturi s-a bucurat candidata partidului PAS; aceasta a obținut cele mai multe voturi în suburbiile Chișinăului și în sectoarele Râșcani, Buiucani, Centru și Ciocana, Igor Dodon fiind lider doar la Botanica. În total, în Chișinău au votat 285 894 de alegători.

6.28. După procesarea a 99,30 % dintre procesele-verbale și numărarea a 1 340 360 de voturi, Maia Sandu este candidata care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, urmată de Igor Dodon și Renato Usatîi.

0.23. Rezultate după procesarea a 95 % dintre procesele-verbale.

23.50. Vom avea turul II al alegerilor. Maia Sandu și Igor Dodon se vor duela pentru funcția de președinte (președintă). Detalii, AICI!

23.32. Rezultatele după procesarea a 90 % dintre procesele-verbale.

22.47. Rezultatele după procesarea a 70 % dintre procesele-verbale.

22.20. Primele rezultate preliminare.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, poți să urmărești live text-ul din ziua alegerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente