image
Sursa foto: jurnal.md

Promo Lex a înregistrat opt încălcări la numărarea voturilor; Un observator, intimidat de președintele raionului Dubăsari

Misiunea de Observare Promo-LEX a recepționat 520 de incidente raportate de către observatorii Promo-LEX până la ora 22:00.

În ultimul său raport observatorii au constatat în opt cazuri aspecte problematice legate de numărarea voturilor.

La SV 01/056, Chișinău, Botanica în timpul procesului de numărare a voturilor au fost identificate aproximativ 6 buletine de vot în care ștampila votat a fost pusă incorect.

SV 31/02 Șoldănești, Șoldănești. Buletinele de vot nefolosite sunt anulate concomitent cu numărarea voturile exprimate

SV 01/218, Chișinău, Râșcani. Camera video este poziționată spre urnele de vot, însă nu cuprinde întregul proces de numărarea a voturilor.

SV 15/13, Dubăsari, Coșnița. La numărarea buletinelor de vot nu s-a ținut cont de prevederile cadrului legal. Astfel, buletinele de vot au fost împărțite câte 40 la fiecare membru și, respectiv, atribuite pe candidați și numărate.

SV 01/203, Chișinău, Râșcani. La desigilare a urnelor, camera video nu a fost îndreptată spre urna de vot.

SV 22/33, Leova, Sarata Razesti. Procedura de numărare a votului a fost foarte încurcată. Membrii BESV, au numărat buletinele în mod netransparent, fără a prezenta buletinele de vot în favoarea cărui candidați electorali, anunțîndu-se numai numărul de voturi acumulate de aceștia.

SV 01/216, Chișinău, Râșcani. O persoană neautorizată (paznicul liceului) se afla în incinta SV și a ajutat la numărarea voturilor.

SV 01/100, Chișinău, Buiucani. O persoană neautorizată (șofer) se afla în incinta SV la numărarea voturilor.

Observatorii au mai înregistrat trei cazuri de transportare organizată a alegătorilor și două cazuri de oferire a recompenselor materiale.

La SV 37/24, din satul Cocieri, Dubăsari, un observator a fost agresat verbal de către președintele Raionului Dubăsari – Grigore Filipov, în momentul în care fotografia automobilele care transportau alegători. În opinia lui Filipov acesta nu avea dreptul să facă fotografii și acesta a solicitat chiar intervenția forțelor de ordine.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: