image
Sursa foto: captură video

Dorin Chirtoacă, primele declarații după rezultatele preliminare: „Cea mai proastă organizare a alegerilor din istoria RM”

Candidatul la prezidențiale, Dorin Chirtoacă, vine cu primele declarații după ce CEC a făcut publice rezultatele preliminare. Chirtoacă este de părere că organizarea acestor alegeri a fost cea mai proastă din istoria Republicii Moldova, iar voturile alegătorilor transnistreni ar trebui anulate.

„Sunt trei concluzii care vin de la sine. Prima este că din păcate în Republica Moldova există o toleranță mare la corupție și populism. Faptul că fiecare al doilea cetățean a votat pentru candidații de stânga, arată că avem o mare problemă în societate. Desfășurarea alegerilor a fost lamentabilă. Ce mai proastă organizare a alegerilor din istoria Republicii Moldova. Cele mai degradante alegeri pe care le-a avut RM. Niciodată nu a fost un asemenea tablou jalnic în ziua alegerilor. Singurele raze de speranță au venit din partea diasporei și din partea oamenilor conștienți, în rest ce s-a văzut în secțiile de votare deschise pentru alegătorii transnistreni, acolo trebuie anulate toate voturile, acestea nu sunt alegeri. Este ultimul hal de degradare când într-o țară apar așa cetățenii la secțiile de votare. Din acest motiv, Dodon, Chicu, Greceanâi, Voicu, inclusiv și Țulea și în corpore membrii CEC ar trebuie să-și de-a demisia pentru modul lamentabil în care au organizat alegerile”, a declarat Dorin Chirtoacă într-un live pe pagina sa de facebook.

Potrivit rezultatelor preliminare, candidatul Blocului Unirea, Dorin Chirtoacă, a obținut 1.14 la sută din voturile alegătorilor, sau 10.776 de voturi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: