image
Sursa foto: facebook

Pe podul de la Rezina a avut loc o altercație: „Prezența veteranilor descurajează orice intenție de a vicia alegerile”

Grupuri de veterani monitorizează procesul electoral în mai multe localități din raioanele Criuleni, Dubăsari și Rezina, unde sunt deschise secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Un grup de veterani au ieșit cu drapele și monitorizează situația la podul de la Dubăsari. Aceștia au menționat că nu au observat încălcări grave de transportare cu autobuzele ori microbuzele a alegătorilor din regiunea transnistreană până la prânz, dar au observat unități de transport care fac naveta și aduc votanți la una din secțiile de votare din Criuleni.

Le fel, observatorul din partea PAS la secția de votare din satul Ustia, raionul Dubăsari, Maxim Verdeș, a declarat că a înregistrat un caz în care un automobil de model Vaz 2108, la fel, face naveta și aduce alegători la secția de vot de aici. „Am sesizat poliția, așteptăm să revină. Deja a fost de trei ori. Alte incidente nu au fost înregistrate”.

Până la prânz la această secție de votare și-au exercitat dreptul de vot circa 150 de alegători, din cei circa 3000 preconizați.

„Numărul de alegători care vin anul acesta din regiunea transnistreană este mult mai mic ca la alegerile precedente. Posibil că acest lucru se datorează și grupului de veterani care monitorizează situația la capătul podului”, a mai spus Maxim Verdeș.

alegerialegeri

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, prezent la Rezina, unde la fel fluxul de alegători transnistreni este monitorizat de un grup de veterani, informează că aici a avut loc o altercație.

„Pe podul care unește cele două maluri a avut loc o altercație între două grupuri de veterani. Nici nu știu de fapt dacă unul dintre ele era format chiar din veterani, atâta ură deborda din ei față de cei care, teoretic, ar fi trebuit să le fie camarazi de arme. Am aflat că ar fi fost organizați de autorități pentru a minimaliza efectul prezenței veteranilor războiului de la Nistru. Am reușit să calmăm spiritele. Oricum, se vedea clar că prezența veteranilor descurajează orice intenție de a vicia procesul electoral”, a menționat Chiril Moțpan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: