image
Sursa foto: facebook.com/groups/adoptăunvot

Mesaj pentru tinerii din RM care stau acasă: „Când vei veni peste hotare, va trebui să îngheți 7 ore în rând pentru a vota”

„Când te vei muta în diasporă unde crezi că viața e frumoasă, vei vrea să mergi la vot, și aici va trebui să te trezești de dimineață, să parcurgi sute de kilometri, să îngheți în rând căutând undeva o cafea, să aștepți șase ore pentru a vota. Îți vei aduce aminte că atunci când te aflai la Bălți sau Râșcani și aveai secție de votare la cinci minute de casă, ți-a fost lene să mergi”, acesta este mesajul unui moldovean stabilit la Londra, pentru tinerii care se află acum acasă, însă au refuzat să-și exercite dreptul la vot.

După ce a așteptat în rând șapte ore pentru a vota, tânărul a plasat într-un grup pe rețelele de socializare un filmuleț de la secția de votare în care prezintă situația de la fața locului la ora actuală, unde încă sute de moldoveni așteaptă să aplice ștampila în buletinul de vot.

Indignat de atitudinea tinerilor care se află acasă în Republica Moldova și nu au ieșit la vot, acesta le-a adresat un mesaj.

„Tinerii care se află acum în Republica Moldova și stau acasă cred că au speranța că foarte curând se vor muta în diasporă și viața va fi mai frumoasă și respectiv nu vor să-și mai împărtășească soarta cu acea țară. Dragă frate, soră care ai decis să nu ieși azi la vot choar dacă ai o secțoe de votare la cinci minute de casă, să ști că când vei veni în diasporă vei vota așa: stând în rând câteva ore în frig, după ce ai parcurs câteva sute de kilometri pentru a ajunge la o secție de votare, așteptând sub ploaie, vei vedea mămici cu copiii în cărucior care așteaptă să voteze și atunci îți vei aduce aminte când te aflai la Râșcani sau Bălți ți-a fost lene să ieși la vot, Atunci când tu nu apreciezi dreptul tău de vot, alții stau aici și suferă. Toți acești oameni ar fi vrut să aibă posibilitatea ta de a vota la o secție la cinci minute distanță”, a declarat acesta.

Amintim că cetățenii din diasporă formează și la această oră cozi la secțiile de votare. Conform regulmentului CEC, aceștia vor putea vota și după ora 21:00, dacă nu vor reuși până se închid secțiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: