Profilul alegătorilor: Peste jumătate dintre votanți sunt femei, iar cei mai activi - moldovenii cu vârsta de peste 56 de ani

Puțin peste jumătate dintre cei peste un milion de alegători care și-au exprimat dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial sunt femei, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale. Totodată, cel mai activ votează persoanele cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani.

Foto: UNIMEDIA

„Circa 54% dintre alegători sunt femei, iar peste 46% sunt bărbați. Cei mai activi sunt votanțoo cu vârsta cuprinsă între 56-70 de ani - circa 35%, iar cei mai pasivi rămân a fi tinerii de până la 25 de ani - peste 7% din numărul votanților așteptați la urnele de vot”, a precizat șeful CEC, Dorin Cimil.

Dimineață, președintele CEC anunța că peste 43.000 de tineri pot vota pentru prima oară, astăzi. Este vorba despre tinerii care au împlinit, în acest an, vârsta de 18 ani, inclusiv cei care își sărbătoresc ziua de naștere astăzi.

„Prezența într-un număr sporit la urne a tinerilor alegători va constitui o dovadă sigură a responsabilizării și implicării active a acestora în procesul decizional. CEC vă îndeamnă și vă încurajează să participați activ la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova”, a declarat Dorin Cimil.


Pub