(video) Rezultate finale after-poll: Care dintre candidați ar accede în turul II al alegerilor prezidențiale

(update 22:20) Potrivit rezultatelor finale ale after-poll-ului telefonic, prezentate la ora 22:00. Au fost contactate 4762 de alegători, aflați zilnic pe teritoriul Republicii Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului. Dintre care 3096 la momentul apelului afirmaseră că deja au votat, iar alții 1865 de cetățeni au fost de acord să comunice pentru cine au votat astăzi. În cadrul sondajului s-a înregistrat o rată foarte înaltă de refuzuri - 36 la sută.

Foto: Captură video

Pe primul loc se situează Igor Dodon cu 40,1 la sută. Pe locul doi 35,1% înregistrează Maia Sandu, pe locul 3 se poziționează Renato Usatîi cu 11,4%. Violeta Ivanov a acumulat 6,4%, iar Andrei Năstase 2,9%. Ceilalți candidați au acumulat sub 2%.

(21:00) Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice a prezentat rezultatele preliminare a after-poll-ului telefonic, prin care l-a arătat pe candidatul independent Igor Dodon, câștigător în scrutinul prezidențial, cu 40,09%. Pe al doilea loc s-a situat candidata din partea PAS, Maia Sandu-34,6%, fiind urmată de candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi cu 11,5%. Marja de eroare a exit-poll-ului telefonic este de +/- 2,5%, iar rata de refuz este de 37%.

„Aproape patru mii de persoane au fost contactate, 2522 de persoane își exercitase votul, iar 1514 au fost de acord să spună cu cine au votat”, au declarat organizatorii.

37% a fost rata de refuz.

1 / Sursa:captură video
1 / Sursa:captură video

Portetul persoanelor care au votat pentru Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, dar ș ialți candidați la funcția de președinte.

1 / Sursa:Captură video

„Este un exercițiu foarte interesant. A fost un sondaj foarte interesant. Este foarte mare rata celor care au refuzat să răspundă la întrebare. Cred că există o neîncredere în sondajul prin telefon”, a spus unii dintre organizatorii exit-poll-ului telefonic.

„Cifrele de pe ecran nu includ votul în diasporă”, a declarat Ștefan Gligor.

La ora 22:00 vor fi prezentate rezultatele finale ale after-poll-ului telefonic.


Pub