Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizările CEC în legătură cu…

Precizările CEC în legătură cu prelungirea timpului de votare în diasporă

În legătură cu prezența la vot în diasporă a unui număr mare de alegători, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) informează prin intermediul unui comunicat de presă că prerogativa de a dispune prelungirea timpului de votare într-o secției de votare îi revine nemijlocit biroului electoral al secției de votare și acest termen nu poate depăși mai mult de 2 ore după ora 21.00, ora locală a statului în care activează secția.

„Nu există nicio prevedere legală prin care cetățenii ar urma să depună o cerere la biroul electoral pentru prelungirea timpului necesar pentru votare. Totodată, reținem că CEC a expediat birourilor electorale deschise în afara țării o cantitate suficientă de buletine de vot, tirajul maximal pentru o secție fiind de 5000. Chemăm candidații și cetățenii să nu lanseze mesaje manipulatoare, care ar putea periclita procesul electoral și care să creeze tensiune în rândul alegătorilor”, menționează reprezentanții CEC.

Reacția CEC vine și după ce în spațiul public s-a comunicat că cetățenii din diasporă pot depune cereri la secțiile de votare pentru a solicta prelungirea programului de votare cu două ore.