Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile Maiei Sandu după închiderea…

Declarațiile Maiei Sandu după închiderea secțiilor de votare: „Vom cere autorităților să ia măsuri cu cei care au încercat să fure votul cetățenilor”

După închiderea secțiilor de votare, Maia Sandu a susținut un briefing de presă în care a mulțumit alegătorilor care s-au prezentat la urne și a precizat că în procesul de vot au fost depistate mai multe încălcări.

„Vă mulțumim pentru că ați mers astăzi la vot. La această oră, peste 1 200 000 de oameni și-au exercitat dreptul la vot și toți acești oameni merită aplauzele noastre. Unii dintre dvs au mers sute de km, alții au așteptat la cozi 2-6 ore, unii au stat în ploaie și tuturor celor care ați mers la vot, un mare mulțumesc. Oameni dragi din diasporă, ați fost de-a dreptul uimitori. Este o mobilizare extraordinară, care este un model de activism civic și implicare”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit candidatei la funcția de președinte, PAS a depistat mai multe încălcări, precum ar fi transportarea organizată a alegătorilor pe segmentul transnistrean. Maia Sandu a precizat că în acest sens au fost depuse 300 de sesizări la inspectoratele de poliție raionale. 

Totodată, lidera PAS a subliniat că în procesul de vot au fost depistate și alte încălcări: coruperea alegătorilor prin oferirea mijloacelor financiare, administrarea defectuoasă a procesului electoral, precum și utilizarea resurselor administrative.