19:57:33 25.04.2024
Stiri

Cu cine vor vota proprietarii de găini

Actualitate 01.11.2020 10:10 Vizualizări1169 Autor: Ziarul National
Cu cine vor vota proprietarii de găini


Trustia, elegii politikoase

Ce mai cotcodăceală s-a stârnit în cotețul statalității după ce Dodon a preferat ghicitul în ouă sondajelor manipulate de tehnologii kremlinezi. „O bătrână din Etulia, ghicește în ouă… A spus că voi câștiga din primul tur”, i-a anunțat el, cu timiditate de student îndrăgostit prima dată de prima doamnă Galea, pe taraclienii adunați în fața lui, unii de bunăvoie, alții de nevoie. Examinând ouăle, poți întrezări cu mai multă precizie viitorul decât analizând sondajele, chiar cele plătite din kuliokul socialist al lui Cornel, a lăsat să se înțeleagă prezidentul bulversat de propria descoperire.

Și cine l-ar putea contrazice? Asociația demografilor și sociologilor? Pavel Filip? Astfel, după cercul de 380 de grade, după patria care începe cu buhaiul satului, după denumirea științifică „limba română” și cea politică „limba moldovenească”, ca formă și ca caracter, după identificarea orificiului din care „ies gazele”, planeta Moldova vine cu o nouă contribuție gnoseologică remarcabilă: ghicitul în ouă, ca mijloc ieftin și fezabil de prognoză electorală. Un sondaj costă zeci de mii de dolari și euro, pe când 2-3 ouă costă mai nimic.

Dar beneficiile scontate sunt nu numai de ordin sociologic și politic. Implementând ghicitul în ouă în diverse domenii ale vieții și activității umane (în loterie, de exemplu), cererea de ouă va crește exponențial, iar producția și comerțul cu ouă va propulsa PIB-ul național, aflat în comă pandemică, la înălțimi nebănuite până acum. Rămâne ca cei de la comitetul pentru decernarea premiului Nobel în economie să fie anunțați în timp util despre descoperirea genială a lui Dodon.

De cealaltă parte, dacă Dodon nu adună suficiente voturi ca să câștige din primul tur, consecințele pentru ghicitul în ouă vor fi dezastruoase, încrederea în acest mod de predicție a viitorului o să dispară, comerțul cu ouă va avea de suferit dramatic și proprietarii de ouă vor da faliment.

Iar dacă Maia Sandu câștigă din primul tur sau al doilea tur, acest fapt va confirma că nu Dodon, ci ea are coaie și că prezicătoarea din Etulia a fost înșelată de aparențe. Comerțul cu ouă în acest caz va exploda din nou.

Acum stau și mă gândesc că rezultatele alegerilor depind de proprietarii de găini și de ouă, cu cine vor vota ei.

Al vostru oracoloid, zulier, Ion Buraga



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md